.    .
 
Nawigacja:  Strona główna - Dla uczniów - Jadłospis dzieci
JADŁOSPIS DZIECI

data

obiad

22.11 Pn.

Zupa pomidorowa z makaronem 150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),

przecier pomidorowy, jajo, śmietana 18%, mąka pszenna, przyprawy)

Pulpety wieprzowe w sosie własnym szczypiorkowym 100-120 g

(woda, mięso wieprzowe, jaja, bułka, mąka pszenna, przyprawy, szczypiorek, mleko)

Kasza gryczana  100-120 g

( kasza gryczana,  przyprawy, woda)

Surówka Colesław 75-100 g

( biała kapusta, marchew, cebula, sok z cytryny, olej rzepakowy, przyprawy)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

23.11

Wt.

Zupa ogórkowa z warzywami, ryż i koperkiem 150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),ogórek kiszony( gorczyca), ryż, przyprawy, koper)

Schab duszony w sosie pieczeniowym 100- 150 g

( schab wieprzowy, cebula, mąka pszenna, przyprawy)

Kopytka 100-120 g

(ziemniaki, jajo, mąka pszenna,   przyprawy, woda)

Buraki zasmażane 75-150 g

(buraki, cebula, mąka pszenna, masło, miód))

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

24.11

Śr.

Zupa kalafiorowa z makaronem i koperkiem 150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),

kalafior, mąka pszenna, śmietana 18 %, koper)

Paluszki rybne 75-100 g

(ryba( filet z mintaja), panier sypki( mąka pszenna, sól, przyprawy, drożdże, olej rzepakowy, grysik ryżowy, skrobia ziemniaczana)

Ziemniaki purre z koperkiem 100-150 g

(  ziemniaki, śmietana 18%, masło, koper, wodaprzyprawy)

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchwią 75-100 g

(kiszona kapusta( gorczyca), marchew, jabłko, cukier, sól, sok z cytryny, olej rzepakowy)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

25.11Czw.

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki 150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),

Kartacze z mięsem i okrasą 120-150 g

(ziemniaki, jajo, mąka pszenna, ziemniaczana, przyprawy, woda, mięso wieprzowe, boczek wieprzowy,  cebula, kiełbasa ( mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

26.11Pt.

Zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbasą 150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),fasola, ziemniaki, mąka pszenna, boczek parzony, kiełbasa, cebula)

Makaron z białym serem i polewą waniliowo- cynamonową 150-200g

( woda, makaron( jaja, mąka pszenna), ser biały ( mleko), jogurt naturalny, cynamon)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

29.11Pn.

Zalewajka z ziemniakami i kiełbasą 150-200 ml

(woda, ziemniaki, barszcz biały ( mąka żytnia, woda ,czosnek ) wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowe, marchew, pietruszka, seler), cebula, kiełbasa ( mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy),  śmietana 18%,przyprawy)

Gulasz wieprzowy 100-150 g

(mięso wieprzowe( łopatka), woda, mąka pszenna, przyprawy)

Kluski śląskie ( z dziurką) 100-120 g

(ziemniaki, jajo, mąka pszenna, ziemniaczana, przyprawy, woda)

Surówka z kiszonego ogórka 75-100 g

(ogórek kiszony( gorczyca), cebula, musztarda (gorczyca), olej rzepakowy, cukier)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

30.11Wt.

Barszcz ukraiński z ziemniakami 150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),buraki, fasola, ziemniaki,  śmietana 18%, mąka pszenna)

Filet drobiowy grillowany 75-100 g

(filet drobiowy, przyprawy)

Ryż paraboliczny 100-150 g

( woda, ryż, przyprawy)

Jarzyny na parze 75-100 g

( woda, marchew, brokuły, kalafior,  przyprawy)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

01.12Śr.

Krupnik na skrzydełkach z warzywami i natką pietruszki 150-200 ml

(woda, wywar drobiowo- jarzynowy( mięso drobiowe(skrzydełka), marchew, pietruszka, seler),

kasza jęczmienna, natka pietruszki)

Pampuchy z musem truskawkowo- waniliowym 120 -150 g

(, mąka pszenna, jajo, drożdże, masło, sól, cukier, mleko, woda, cukier waniliowy, truskawki, jogurt naturalny )

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

02.12Czw.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z okrasą i ziemniakami 150-200 ml

(woda, ziemniaki, kiszona kapusta ( gorczyca ) wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowe, marchew, pietruszka, seler),boczek wieprzowy,  cebula, kiełbasa ( mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), mąka pszenna

Naleśniki z mięsem i sosem pieczeniowym120-150 g

(mąka pszenna,mleko, jajo, przyprawy, woda, mięso wieprzowe, boczek wieprzowy,  cebula, kiełbasa ( mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

03.12

Pt.

 

 

Zupa minestrone z zacierkami150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),papryka, cukinia, mąka pszenna, śmietana 18 %, jajo, koper, przyprawy)

Ryba z warzywami po grecku 100-120 g

(ryba, marchew, seler, pietruszka, przecier pomidorowy, por, cebula, mąka pszenna)

Kasza kuskus 100-150 g

( gluten)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

Wszystkie prawa zastrzeżone © Zespół Szkół Społecznych 2009 - 2021