.    .
 
Nawigacja:  Strona główna - Dla uczniów - Jadłospis dzieci
JADŁOSPIS DZIECI

data

obiad

28.11 Pn.

Grochówka  z ziemniakami  150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),groch, ziemniaki, mąka pszenna, boczek parzony, kiełbasa, cebula)

Makaron z sosem Bolonese 120-150 g

( woda, makaron( jaja, mąka pszenna), mięso mielone z łopatki przecier pomidorowy,warzywa ( marchew, seler, pietruszka), cebula,  przyprawy, mąka pszenna)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

29.11 Wt.

Zupa koperkowa z makaronem 150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),

mąka pszenna, śmietana 18 %, jajo, koper, przyprawy)

Nugetsy z kurczaka 75-100g

( filet drobiowy, jajo, przyprawy, mąka, bułka tarta, olej rzepakowy)

Ziemniaki gotowane z koperkiem 100-150 g

( woda, ziemniaki, koper, sól )

Surówka z marchwi i jabłka 75-100 g

(marchew, jabłko, cukier, sok z cytryny)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

30.11

Śr.

Barszcz biały z ziemniakami i okrasą 150-200 ml

(woda, ziemniaki, barszcz biały ( mąka żytnia, woda ,czosnek ) wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowe, marchew, pietruszka, seler),boczek wieprzowy,  cebula, kiełbasa ( mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), ziemniaki,  śmietana 18%,przyprawy)

Ryba z warzywami po grecku 100-120 g

(ryba, marchew, seler, pietruszka, przecier pomidorowy, por, cebula, mąka pszenna)

Ryż paraboliczny 100-150 g

( woda, ryż, przyprawy)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

01.12Czw.

Buraczkowa z ziemniakami 150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),

ziemniaki, śmietana 18%, mąka pszenna, przyprawy, barszcz czerwony )

Gulasz wieprzowy 100-150 g

(mięso wieprzowe( łopatka), woda, mąka pszenna, przyprawy)

Kasza jęczmienna 100-120 g

(woda, kasza jęczmienna)

Surówka z kiszonego ogórka 75-100 g

(ogórek kiszony( gorczyca), cebula, musztarda (gorczyca), olej rzepakowy, cukier)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

02.12Pt.

Zupa pomidorowa z makaronem 150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),

przecier pomidorowy, śmietana 18%, mąka pszenna, jajo, przyprawy)

Pampuchy z musem truskawkowo- malinowym 120 -150 g

(, mąka pszenna, jajo, drożdże, masło, sól, cukier, mleko, woda, cukier, maliny, truskawki, jogurt naturalny )

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

data

 

05.12Pn.

Bulion z makaronem i warzywami 150-200 ml.

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso drobiowo- wołowe, marchew, pietruszka, seler), mąka pszenna, jajo, natka pietruszki)

Naleśniki  z mięsem i sosem pieczeniowym 120-150 g

( jajo, mąka pszenna, mleko, przyprawy, woda, mięso wieprzowe, boczek wieprzowy,  cebula, kiełbasa ( mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

06.12Wt.

Ryżanka z warzywami i pietruszką 150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),

ryż, śmietana 18%, mąka pszenna, przyprawy, nać pietruszki )

Schab w cieście75- 100 g

(schab wieprzowy,  mąka pszenna, jajo,   przyprawy, olej rzepakowy)

Ziemniaki purre z koperkiem 100-150 g

(  ziemniaki, śmietana 18%, masło, koper, woda,  przyprawy)

Surówka Colesław 75-100 g

( biała kapusta, marchew, cebula, sok z cytryny, olej rzepakowy, przyprawy)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

07.12Śr.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z okrasą i ziemniakami 150-200 ml

(woda, ziemniaki, kiszona kapusta ( gorczyca ) wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowe, marchew, pietruszka, seler),boczek wieprzowy,  cebula, kiełbasa ( mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), mąka pszenna

Paluszki rybne 75-100 g

(ryba( filet z mintaja), panier sypki( mąka pszenna, sól, przyprawy, drożdże, olej rzepakowy, grysik ryżowy, skrobia ziemniaczana)

Ryż paraboliczny 100-150 g

( woda, ryż, przyprawy)

Jarzyny na parze 75-100 g

( woda, marchew, brokuły, kalafior,  przyprawy)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

08.12Czw.

Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajem 150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),

szczaw rozdrobniony, mąka, śmietana 18 %,jajo, ziemniaki)

Filet  panierowany 75-100 g

(Pierś kurczaka,  mąka pszenna, jajo, bułka tartaolej rzepakowy)

Ziemniaki gotowane z koperkiem 100-150 g

( woda, ziemniaki, koper, sól)

Marchewka gotowana z groszkiem 75-100 g

( woda, marchew, groszek, masło, mąka pszenna, cukier, sól)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

09.12

Pt.

 

 

Zupa kalafiorowa z makaronem i koperkiem 150-200 ml

(woda, wywar mięsno- jarzynowy( mięso wieprzowo- drobiowe, marchew, pietruszka, seler),

kalafior, mąka pszenna, śmietana 18 %, koper)

Pierogi z serem i polewą śmietanową 120-150 g

(woda, mąka pszenna, jajo, przyprawy, ser biały, śmietana, cukier waniliowy)

Kompot 200-250 ml

( woda, owoce sezonowe, cukier lub miód)

 

Wszystkie prawa zastrzeżone © Zespół Szkół Społecznych 2009 - 2022