.    .
 
Nawigacja:  Strona główna - Dla uczniów - Jadłospis młodzież
JADŁOSPIS MŁODZIEŻ

data

obiad

27.03Pn.

Pierogi z mięsem i okrasą 150-180 g

(jajo, mąka pszenna, przyprawy, woda, mięso wieprzowe, boczek wieprzowy,  cebula, kiełbasa ( mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy)

 

28.03

Wt.

Kotlet szwajcarski panierowany 100-120 g

( schab/k, żółty ser, jaja, bułka tarta, mąka pszenna, olej rzepakowy)

Ziemniaki gotowane z koperkiem 150-180 g

( woda, ziemniaki, koper, sól)

Surówka Colesław 100-150 g

( biała kapusta, marchew, cebula, sok z cytryny, olej rzepakowy, przyprawy)

 

29.03Śr.

Pulpety drobiowe w sosie własnym szczypiorkowym 120-150 g

(woda, mięso drobiowe, jaja, bułka, mąka pszenna, przyprawy, szczypiorek, mleko)

Kasza jęczmienna 120-180 g

(woda, kasza jęczmienna)

Surówka z buraków 100-150 g

( buraki, cebula, olej rzepakowy, miód, sok z cytryny, sól )

 

30.03Czw.

Nugetsy  drobiowe  100- 120 g

(filet drobiowy mąka pszenna, olej rzepakowy)

Ziemniaki purre z koperkiem 120-180 g

(  ziemniaki, śmietana 18%, masło, koper, wodaprzyprawy)

Marchewka gotowana z groszkiem 100-150 g

( woda, marchew, groszek, masło, mąka pszenna, cukier, sól)

 

31.03Pt.

Kluski leniwe z masłem i cynamonem 150-180 g

(woda, ziemniaki, mąka pszenna, ser biały, jajo, masło, cukier, cynamon)

 

data

 

03.04Pn.

Zraziki drobiowe w sosie pieczeniowym  120- 180 g

( udziec drobiowy, boczek, ogórek kiszony, cebula, mąka pszenna, przyprawy)

Kopytka 120-180 g

(ziemniaki, jajo, mąka pszenna,   przyprawy, woda)

Surówka z czerwonej kapusty 100-150 g

(czerwona kapusta, jabłko, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, cukier, przyprawy)

 

04.04Wt.

Filet w chrupiącej skorupce 100-120 g

(Pierś kurczaka,  mąka pszenna, jajo, bułka tartaolej rzepakowy)

Ziemniaki purre z koperkiem 120-180 g

(  ziemniaki, śmietana 18%, masło, koper, wodaprzyprawy)

Jarzyny na parze 100-150 g

( woda, marchew, brokuły, kalafior,  przyprawy)

 

05.04Śr.

Ryż z prażonymi jabłkami i polewą jogurtową 150-200 g

(ryż, jabłka, cynamon, cukier, jogurt naturalny)

 

06.04Czw.

Schab po parysku(w cieście)100- 120 g

(schab wieprzowy,  mąka pszenna, jajo,   przyprawy, olej rzepakowy)

Ziemniaki purre z koperkiem 120-180 g

(  ziemniaki, śmietana 18%, masło, koper, wodaprzyprawy)

Surówka z marchwi i jabłka 100-150 g

(marchew, jabłko, cukier, sok z cytryny)

 

07.04Pt.

Naleśniki z serem i polewą czekoladową 150-200 g

(woda, mąka pszenna, jajo, przyprawy, ser biały, śmietana, polewa czekoladowa(kakao, masło, mleko, cukier puder)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszystkie prawa zastrzeżone © Zespół Szkół Społecznych 2009 - 2023