.    .
 
Nawigacja:  Strona główna - Dla uczniów - Jadłospis młodzież
JADŁOSPIS MŁODZIEŻ

data

obiad

22.11Pn.

Pulpety wieprzowe w sosie własnym szczypiorkowym 150-180 g

(woda, mięso wieprzowe, jaja, bułka, mąka pszenna, przyprawy, szczypiorek, mleko)

Kasza gryczana  120-180 g

( kasza gryczana,  przyprawy, woda)

Surówka Colesław 100-150 g

( biała kapusta, marchew, cebula, sok z cytryny, olej rzepakowy, przyprawy)

 

23.11

Wt.

Schab duszony w sosie pieczeniowym 120- 180 g

( schab wieprzowy, cebula, mąka pszenna, przyprawy)

Kopytka 120-180 g

(ziemniaki, jajo, mąka pszenna,   przyprawy, woda)

Buraki zasmażane 100-150 g

(buraki, cebula, mąka pszenna, masło, miód))

 

24.11Śr.

Paluszki rybne 100-150 g

(ryba( filet z mintaja), panier sypki( mąka pszenna, sól, przyprawy, drożdże, olej rzepakowy, grysik ryżowy, skrobia ziemniaczana)

Ziemniaki purre z koperkiem 120-180 g

(  ziemniaki, śmietana 18%, masło, koper, wodaprzyprawy)

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchwią 100-150 g

(kiszona kapusta( gorczyca), marchew, jabłko, cukier, sól, sok z cytryny, olej rzepakowy)

 

25.11Czw.

Kartacze z mięsem i okrasą 150-250 g

(ziemniaki, jajo, mąka pszenna, ziemniaczana, przyprawy, woda, mięso wieprzowe, boczek wieprzowy,  cebula, kiełbasa ( mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy)

 

26.11Pt.

Makaron z białym serem i polewą waniliowo- cynamonową 180-250g

( woda, makaron( jaja, mąka pszenna), ser biały ( mleko), jogurt naturalny, cynamon)

29.11Pn.

Gulasz wieprzowy 120-180 g

(mięso wieprzowe( łopatka), woda, mąka pszenna, przyprawy)

Kluski śląskie ( z dziurką) 150-180 g

(ziemniaki, jajo, mąka pszenna, ziemniaczana, przyprawy, woda)

Surówka z kiszonego ogórka 100-150 g

(ogórek kiszony( gorczyca), cebula, musztarda (gorczyca), olej rzepakowy, cukier)

 

30.11Wt.

Filet drobiowy grillowany 120-180 g

(filet drobiowy, przyprawy)

Ryż paraboliczny 120-180 g

( woda, ryż, przyprawy)

Jarzyny na parze 100-150 g

( woda, marchew, brokuły, kalafior,  przyprawy)

 

01.12Śr.

Pampuchy z musem truskawkowo- waniliowym 150-200 g

(, mąka pszenna, jajo, drożdże, masło, sól, cukier, mleko, woda, cukier waniliowy, truskawki, jogurt naturalny )

 

02.12Czw.

Naleśniki z mięsem i sosem pieczeniowym150-200 g

(mąka pszenna,mleko, jajo, przyprawy, woda, mięso wieprzowe, boczek wieprzowy,  cebula, kiełbasa ( mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy)

03.12Pt.

Ryba z warzywami po grecku 150-200 g

(ryba, marchew, seler, pietruszka, przecier pomidorowy, por, cebula, mąka pszenna)

Kasza kuskus 120-180 g

( gluten)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszystkie prawa zastrzeżone © Zespół Szkół Społecznych 2009 - 2021