.    .
 
Nawigacja:  Strona główna - Dla uczniów - Jadłospis młodzież
JADŁOSPIS MŁODZIEŻ

data

obiad

28.11 Pn.

 

Makaron z sosem Bolonese 150-180 g

( woda, makaron( jaja, mąka pszenna), mięso mielone z łopatki przecier pomidorowy,warzywa ( marchew, seler, pietruszka), cebula,  przyprawy, mąka pszenna)

 

29.11 Wt.

 

Nugetsy z kurczaka 100-120g

( filet drobiowy, jajo, przyprawy, mąka, bułka tarta, olej rzepakowy)

Ziemniaki gotowane z koperkiem 150-180 g

( woda, ziemniaki, koper, sól )

Surówka z marchwi i jabłka 100-120 g

(marchew, jabłko, cukier, sok z cytryny)

 

30.11Śr.

 

Ryba z warzywami po grecku 120-180 g

(ryba, marchew, seler, pietruszka, przecier pomidorowy, por, cebula, mąka pszenna)

Ryż paraboliczny 150-180 g

( woda, ryż, przyprawy)

 

01.12Czw.

 

Gulasz wieprzowy 120-150 g

(mięso wieprzowe( łopatka), woda, mąka pszenna, przyprawy)

Kasza jęczmienna 150-180 g

(woda, kasza jęczmienna)

Surówka z kiszonego ogórka 100-120 g

(ogórek kiszony( gorczyca), cebula, musztarda (gorczyca), olej rzepakowy, cukier)

 

02.12Pt.

 

Pampuchy z musem truskawkowo- malinowym 150 -180 g

(, mąka pszenna, jajo, drożdże, masło, sól, cukier, mleko, woda, cukier, maliny, truskawki, jogurt naturalny )

data

 

05.12Pn.

 

Naleśniki  z mięsem i sosem pieczeniowym 150-180 g

( jajo, mąka pszenna, mleko, przyprawy, woda, mięso wieprzowe, boczek wieprzowy,  cebula, kiełbasa ( mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy)

 

 

06.12Wt.

 

Schab w cieście 100- 120 g

(schab wieprzowy,  mąka pszenna, jajo,   przyprawy, olej rzepakowy)

Ziemniaki purre z koperkiem 150-180 g

(  ziemniaki, śmietana 18%, masło, koper, woda,  przyprawy)

Surówka Colesław 100-150 g

( biała kapusta, marchew, cebula, sok z cytryny, olej rzepakowy, przyprawy)

 

 

 

 

07.12Śr.

 

Paluszki rybne 100-120 g

(ryba( filet z mintaja), panier sypki( mąka pszenna, sól, przyprawy, drożdże, olej rzepakowy, grysik ryżowy, skrobia ziemniaczana)

Ryż paraboliczny 150-180 g

( woda, ryż, przyprawy)

Jarzyny na parze 100-120 g

( woda, marchew, brokuły, kalafior,  przyprawy)

 

08.12Czw.

 

Filet  panierowany 100-120 g

(Pierś kurczaka,  mąka pszenna, jajo, bułka tartaolej rzepakowy)

Ziemniaki gotowane z koperkiem 120-180 g

( woda, ziemniaki, koper, sól)

Marchewka gotowana z groszkiem 100-120 g

( woda, marchew, groszek, masło, mąka pszenna, cukier, sól)

 

09.12Pt.

 

Pierogi z serem i polewą śmietanową 150-180 g

(woda, mąka pszenna, jajo, przyprawy, ser biały, śmietana, cukier waniliowy)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszystkie prawa zastrzeżone © Zespół Szkół Społecznych 2009 - 2022